Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Οι Βασικές μας Αρχές

  1. Δημιουργία συνθηκών διαφάνειας, δικαιοσύνης και αξιοποίησης ατόμων για την ενασχόληση με τα κοινά και ιδιαίτερα νέων ικανών ανθρώπων που σήμερα διστάζουν να ασχοληθούν.
  2. Προάσπιση του δικαιώματος της εργασίας των Δημοτών. Δημιουργία συνθηκών διατήρησης και ανάπτυξης των υπαρχουσών επιχειρήσεων, αλλά και δημιουργία νέων επιχειρήσεων στην επικράτεια του Δήμου μας σε συνδυασμό με την προτεραιότητα απασχόλησης Δημοτών σε αυτές. Έμμεση επιδότηση εργασιών κατασκευής και ενεργειακής αναβάθμισης συντήρησης κτιρίων.
  3. Δικαιοσύνη και διαφάνεια στην κατανομή πόρων στις Δημοτικές Κοινότητες. Αναβάθμιση των Τοπικών Συμβουλίων και καθορισμό προϋπολογισμού για κάθε τοπικό συμβούλιο.
  4. Καθιέρωση του θεσμού των γενικών συνελεύσεων για συζήτηση και λήψη αποφάσεων ανά τοπική κοινότητα, όπου θα συμμετέχουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς του Δήμου.
  5. Προάσπιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των Δημοτών και δημιουργία προγραμμάτων για την εξασφάλιση αυτών των ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης. Αλληλεγγύη στους συνδημότες. 
    • Υγεία: κάθε διαμέρισμα και γιατρός. Ειδική περίθαλψη για τα ΑμεΑ.
    • Μεταφορές: μόνιμη συχνή αστική συγκοινωνία συνδεδεμένη με σιδηρόδρομο.
    • Ασφάλεια: δράσεις ενίσχυσης του αισθήματος ασφαλείας των δημοτών.
    • Θέρμανση: σύνδεση με δίκτυο φυσικού αερίου και ενίσχυση δράσεων εναλλακτικών πηγών θέρμανσης και ηλεκτροδότησης.
  6. Προάσπιση του δικαιώματος της ατομικής ελευθερίας των Δημοτών μέσα σε ένα κατεξοχήν ασφαλές πλαίσιο.
  7. Ένίσχυση του εθελοντισμού των Δημοτών.
  8. Προάσπιση της αξίας της περιουσίας με ταυτόχρονη δημιουργία διεύθυνσης αξιοποίησης της και διαφήμισης της σε εκτός Σέγκεν χώρες με σκοπό την προσέλκυση νέων κατοίκων καθώς και περιφρούρηση αυτής της περιουσίας από τις συνεχείς κρατικές υποθέσεις.
  9. Προστασία του περιβάλλοντος με την ενισχυμένη δράση των φορέων προάσπισής του. Οι εθελοντικοί σύλλογοι θα διαχειρίζονται τα σχετικά για παράδειγμα κονδύλια για ενίσχυση της πυρασφάλειας των περιοχών και όχι για ενίσχυση των ημέτερων εργολάβων ή για τη διοργάνωση εκδηλώσεων προβολής του Δημάρχου και των αιρετών.
  10. Καλλιέργεια του φιλοζωικού αισθήματος στα σχολεία και υποστήριξη δράσεων φιλοζωικού χαρακτήρα.
  11. Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας και αξιοποίηση της ως πόλος έλξης τουρισμού στην περιοχή μας.
  12. Μαζικός αθλητισμός για όλους.
  13. Μέσα από τροποποιήσεις των σχεδίων πόλεως θα υπάρξει η μετατροπή των κοινωνιών μας από ομάδες απομονωμένων γειτνιαζόντων κατοικιών σε πόλεις με κοινωνικό πρόσωπο και κοινωνική ζωή με συμμετοχή των κατοίκων στα κοινά του τόπου τους, όπως για παράδειγμα ανάδειξη πλατειών, πεζοδρόμων, δημιουργία χώρων αναψυχής και συγκεντρώσεων π.χ γενικών συνέλευσεων κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου